Dansk     
English   
Deutsch 
 

Sø og strand
"Dampbad, sauna, løvefodsbadekar, skovsø eller sandstrand"

Ejendommen
Huset
Haven
Skoven
Sø og strand
Alle årstider

Bornholm
Øen rundt
Vores favoritter
Ideer til børn
Transport
Indkøb
Links

Udlejning
Praktisk
Kalender
Priser
Kontakt

Øvrige
Galleri 1
Galleri 2
Galleri 3
Galleri 4
Galleri 5
Galleri 6
Galleri 7

Galleri 8


  
Balka strand                             Løvefodsbadekar                                  Gåtur v/ Sose strand                

Den nærmeste bademulighed i Gulbakkehus er det romantiske løvefodsbadekar, bruseren og det kombinerede sauna/dampbad (Tylarium). Her kan man tilbringe mange dejlige timer uanset vejret udenfor! 

Lidt længere væk, ca. 1500 meter nord for Gulbakkehus, ligger planteforsøgshaven "Arboretet". Her kan de modige bade i den største af skovsøerne "Store grankule" fra en klippen på vestbredden.

Vil man til stranden, så er der utallige muligheder på Bornholm. Det nærmeste sted er "Sose", som ligger godt 6 km. mod syd af små markveje. Her har man ofte stranden helt for sig selv. På pynten trækker de lokale fiskere deres joller op, og i sæsonen (efterår og vinter) kan man fange havørred. Ønsker man en strand med flere faciliteter, så er det nærmeste sted "Boderne" syd for Åkirkeby. Her er der en god sandstrand, hvor børnene kan lege ved en lille å. Der er også toiletter, kiosk og en cafe. Noget overraskende er der også en stor tøjforretning "Pia Stærmose", som sælger allehånde dyre mærkevarer, ofte til nedsatte priser.

Med børn kan vi varmt anbefale "Balka", som ligger syd for Nexø. Her er der en bred kridhvid sandstrand med meget lavt vand, hvor børnene kan soppe dagen lang. Der er ofte læ på grund af beliggenheden mod øst. På Balka strand kan man leje vandcykler og surfbrætter, og der er gynger, minigolf, kiosk og toiletter. I den sydlige del af stranden er der mere fred og ro nær det hyggelige fiskerleje "Snogebæk".

Den fineste og nok mest berømte sandstrand på Bornholm er "Dueodde". Her er der mange klitter, og man kan nemt finde sin "egen private gryde". Prøv også at gå op i fyrtårnet og nyd den unikke udsigt over klitlandskabet. Glæd dig over at de mange trapper giver god motion! 

Har man surfbrættet med, så er "Jomfrugård" stedet, især ved vind fra syd og sydvest. Du kører ned til stranden fra Poulsker kirke, som ligger på landevejen mellem Rønne og Nexø.

På Nordbornholm er der mange unikke strande spredt mellem klipperne, og i flere af de små fiskerlejer kan man bade direkte fra molen. Prøv eksempelvis stranden der ligger mellem klipperne i den østlige del af Allinge, der hvor redningsstien starter. Bagefter kan man passende spise røget sild med øl til i det lokale røgeri (eller røget laks med hvidvin). Stranden ved "Sandkaas" er også helt unik.

I forlystelseshaven "Joboland" nær Svaneke ligger Bornholms største vandland. Stedet kan varmt anbefales til børn og legesyge voksne. Når først entreen er betalt, så er alle forlystelser gratis.