Dansk     
English   
Deutsch 
 

Vores favoritter
"Smag og behag er heldigvis forskellig"

Ejendommen
Huset
Haven
Skoven
Sø og strand
Alle årstider

Bornholm
Øen rundt
Vores favoritter
Ideer til børn
Transport
Indkøb
Links

Udlejning
Praktisk
Kalender
Priser
Kontakt

Øvrige
Galleri 1
Galleri 2
Galleri 3
Galleri 4
Galleri 5
Galleri 6
Galleri 7

Galleri 8


Meget er nævnt på de øvrige sider, men her lidt mere i tilfældig rækkefølge:

Oluf Høst museet i Gudhjem: Oluf Høst er "Bornholms nationalmaler" og vores favorit. Han blev født i Svaneke i 1884, studerede på flere kunstskoler, og bosatte sig i Gudhjem i 1929. Han var naturromantiker og ekspressionist og malede farverige billeder af Bornholmske landskaber og gårde. Han var fantastisk til at skildre lysfænomener. Der er indrettet et hyggeligt lille museum i hans hjem i Gudhjem med en dejlig gårdhave.

Svaneke bryghus: Er beliggende i en af de gamle købmandsgårde der er kendetegnende for Svaneke by. Man kan smage en øl, eller man kan spise i restauranten, som er placeret direkte i bryghuset. Her kan man iagttage de daglige brygninger.  Svaneke bryghus laver noget af det bedste øl i Danmark. Det sælges i fine trækasser som vin og er en mulig gaveide fra Bornholm. Prisniveau middel og maden jævn til god.

Joboland Brændegårdshaven: Et paradis for børn. Her kan man let bruge en hel dag. Der er vandland, klatreland, robåde, gynger, svævebane, minigolf og meget meget mere. Tag madpakken med og find en hyggelig plet i haven.

Hammershus, Slotslyngen og Hammerknuden: Bornholms nordvestlige hjørne er et besøg værd. Her ligger Nordeuropas største slotsruin "Hammershus" dramatisk på klipperne. Syd for Hammershus ligger det spændende landskab "Slotslyngen". Fra "Hammerhavnen" mod nord kan man gå en lang tur rundt om "Hammerknuden" til Sandvig.

Snogebæk: Ca. 5 km. syd for Nexø ligger Snogebæk placeret imellem Bornholms to mest kendte badestrande Balka og Dueodde (se sø og strand). Om vinteren bor her kun 800 mennesker, men om sommeren mangedobles antallet. Det er et turistet men ikke desto mindre ganske stemningsfuldt fiskerleje, hvor man kan se/købe smykker, modetøj, lys, glaskunst, frisk fisk, røgerivarer, håndlavet chokolade, hjemmelavet is m.v. På restaurant Sørens Værtshus kan man opleve live musik og sand på gulvet, eller man kan vælge at spise en "mere fornem" middag på restaurant Den Lille Havfrue. Årets lokale højdepunkt er havnefesten sidst i juli.

Ypnasted og Randkløveskåret: En af de vandreture vi nyder er turen fra "Ypnasted" til "Randkløveskåret". Ypnasted ligger på kysten mellem Gudhjem og Svaneke. Start ved parkeringspladsen i Ypnasted og gå ad kyststien mod nord. Efter ca. 500 meter passeres "Haraldshavn", som ligger for enden af en lille sti på højre hånd lige efter et bindingsværkshus. Ordet havn er vist lidt en typisk Bornholmsk overdrivelse, men her er ganske hyggeligt, og man kan eksempelvis spise madpakke og eventuelt bade fra klipperne/molen. Fra Haraldshavn går turen videre af kyststien til den smalle sprækkedal Randkløveskåret og så retur igen.

Cafe Værftet i Sandvig:  Cafe Værftet i Sandvig er et sjovt og helt igennem anderledes sted på Bornholm. Spis / drik billigt mens du får en visuel oplevelse ud over det sædvanlige. Børn er velkomne.

 

Her kommer der flere ideer med tiden....